Gezond eten en drinken

Geplaatst op: 08-02-2013

Gezond eten het hoeft niet moeilijk te zijn, breng een beetje structuur aan in je eetpatroon door middel van de tips die wij jouw bieden. Hierbij kan je denken aan de vele tips die weleens heb gehoord maar je weet niet meer hoe het precies zat.

  • Variatie. Als je gezond wilt eten is het van belang om te gaan voor variatie in je lichaam. Op deze wijze kan je er namelijk voor zorgen dat je alle mineralen, bouwstoffen en vitaminen binnen krijgt die jouw lichaam nodig heeft. Een handig hulpmiddel hierbij is de schijf van vijf waarin alle voedingsaspecten zijn opgenomen.
  • Een zuiver lichaam. Het voldoende drinken van helder water zal de afvoer van de afvalstoffen in je lichaam bevorderen. Laat je darmen werken door genoeg vezels te eten. De vezels die onder meer te vinden zijn in bruin brood, fruit, groente en cruesli zorgen ervoor dat je lichaam zich beter zuivert.
  • Vers fruit en verse groente. In deze producten zitten vele mineralen, antioxidanten, vezels en  vitamines die van belang zijn voor je lijf. Kies ook bij deze producten voor afwisseling en kook of bakt de groente niet te lang, hierdoor kunnen ze hun goede eigenschappen verliezen.
  • Snoepen. Natuurlijk mag je weleens snoepen of genieten van een heerlijke hamburger met friet, zo zorg je ervoor dat je niet aan diëten gaat. Let er wel op als je slechte producten nuttigt zoals chips, friet, snoep en andere zoetigheid dat je het eet met mate.

Zorg goed voor je lichaam door gezond en gevarieerd te eten.

De Weegschaal GezondheidsWinkel