Sporten om gezond te blijven

Geplaatst op: 08-02-2013

Gezondheid, het is toch wel het belangrijkste in je leven. Door gezond te zijn blijf je namelijk in leven en zal je langer leven. Leef je echter ongezond door te roken, slecht te eten en niet te sporten dat zal dit invloed hebben op je gezond en heeft dit zeker invloed op je verwachte leeftijd. Mocht je zo leven dat is nu een moment om gezonder te gaan leven en je levensstijl drastisch aan te pakken. En daarvoor ben je hier op de goede plek, wij bieden jouw namelijk een aantal tips die je kunnen helpen.

Ga lekker sporten

Sporten. Door elke dag te bewegen zul je calorieën verbranden die je dagelijks binnen krijgt en daarnaast is het mogelijk om overtollige kilo's kwijt te raken. Er zijn meerdere wijzen waarop je kan gaan bewegen denk bijvoorbeeld aan wandelen iets voor iedereen mogelijk is of ga je toch liever voor iets actievers kies dan voor hardlopen. En natuurlijk kan je ook fietsen dit is voor iedereen mogelijk en passend bij de mensen die beschikken over te veel gewicht. Naast dat je begint met sporten is het ook verstandig om dagelijks een half uur te bewegen, dus kan jij ook met de fiets naar het werk of naar het station doe dit dan.

Heerlijk gezond eten

Gezond eten. Zorg goed voor je body dat zal zich uiten in resultaten zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Eet de producten die minder gezond zijn zoals friet, chips, taart, lekkernijen en alcohol met mate. Zo nu en dan kan je gewoon blijven genieten maar let op dat je het niet te vaak nuttigt. Kies liever voor gevarieerd eten waarbij je als je meer wilt eten kiest voor meer groenten in plaats van voor meer aardappelen of vlees. Mocht je tussendoor willen snacken ga dan voor een appel, worteltjes, peer, crackers of eierkoeken, dit zijn producten die vele malen gezonder zijn dan chocolaatjes en snoepjes.

Zorg goed voor je lijf en zie elke dag weer stralend uit !